En av mina favoritsysslor är att fullkomligt nörda ner mig i mat- och dryckeskombinationer, helst med likasinnande! Jag har ett speciellt gäng som jag delar detta intresse med. Det spelar mindre roll vad vi lagar och dricker bara vi gör det tillsammans. Vi brukar ha utmaningar som regnbågsmat, eller laga mat till en ditt soundtrack, eller så kör vi säsongens bästa råvaror och går loss på dem, alltid med en perfekt matchad dryck till. För ett tag sedan var uppgiften säsongens skaldjur och AnnaAntonia lagade denna ljuvliga risotto med halstrade pilgrimsmusslor. Jag brukar vanligtvis gråta när jag får en perfekt kombination i munnen. Den här gången var jag totalt hjärtekrossad så medan jag mumsade på risotto och drack ett vin från himmelen storbölade jag. Både av hjärtesorg och för att kombinationen var så utmärkt balanserad.
Nu är hjärtat mer än kurerat så jag kan inte låta bli att ge er AnnaAntonias risotto med halstrade pilgrimsmusslor, slötorkade tomater, saltrostade pekannötter och basilikaolja. Självklart med några vintips till…